Absolut sti

Det omtales nogle gange som absolute path, fil sti eller fuld sti (kært barn har mange navne). Den absolutte sti er lokationen af et bibliotek eller en fil på en computer eller server. Det indeholder et rod (root) bibliotek, som indeholder alle under bibliotekerne der indeholder filer eller flere biblioteker. Stier bruges meget flittigt i operativsystemer, hvis man gerne vil repræsentere en fil eller mappes relationer. De er også nødvendige, for at internettet kan fungere, da de former det grundlæggende ved URLs.

Ud over absolutte stier er der også relative stier. Disse definerer placeringen af en fil i forhold til din arbejdsmappe eller den mappe, du aktuelt er placeret i. Absolutte stier bruger et rod bibliotek, der normalt vil findes i toppen af træet med mapper og filer. Det betyder at uanset hvilket bibliotek du står i, kan du altid lokalisere en ressource i dit system.

For at give dig nogle eksempler. Kan vi kigge på Linux og Unix baserede operativsystemer samt webserverer starter den absolutte sti normalt med en skråstreg /. Hvert bibliotek er derefter separeret med skråstreger.

/home/hjemmeside/www/blog/index.php

I Microsoft Windows baserede operativsystemer og webservere, starter stien normalt med et drev-bogstav og er delt op med backslashes.

C:\Windows\Users\christian\html\docs\blog\index.php

På internettet følger URLs Unix systemet ved at benytte almindelige skråstreger. Det der egentlig sker er at du separerer filer og biblioteker på serverne, når du tilføjer dem.

Skriv et svar