Action

En action er en funktion i WordPress kode, der køres på bestemte tidspunkter i WordPress kernen. I WordPress koden er der et utal af predefinerede actions eller hooks, der tillader udviklere at tilføje deres egen kode, på disse tidspunkter. Dette er en af grundende til at WordPress er så fleksibelt af natur – samtidig gør det også at de fleste plugins er afhængige af actions for at de fungere.

For at give dig et eksempel på, hvordan de kan bruges til at tilføje kode til en hjemmeside. Kan vi forstille os du gerne vil have en copyright notits i foden af din side. For at gøre dette, skal du tilpasse din footer skabelon direkte. I nogle tilfælde vil den mulighed, være at foretrække, men mange gange er det meget nemmere og bedre praksis at hooke din kode til en predefineret action, der allerede køres i din footer. For at gøre dette, kan du tilføje din copyright kode direkte i en ny funktion i din functions.php fil. Du kan derefter tilføje denne funktion til en action, der er præcis det sted, hvor du gerne vil have vist din copyright information.

function copyright_notifikation() {
echo "Alle rettigheder forbeholdes WP Kurser";
}
add_action('wp_footer','copyright_notifikation');

I eksemplet ovenfor, er copyright_notifikation en action hooket ind i wp_footer. Funktionen copyright_notifikation vil blive kørt hver gang hooket wp_footer()  forekommer i dit temas kode. På den måde får du vist din tekst alle steder og du skal kun redigere det et sted.

Hvis du er mere interesseret i WordPress hooks og API’er. Tilbyder WordPress en liste med tilgængelige actions i deres plugin API.

Skriv et svar