Administrationsskærme

Ordet Administrationsskærme / Administration Screens bruges til at beskrive forskellige sektioner WordPress kontrolpanelet. Grunden til at dette ord bruges og ikke noget som sider, er for ikke at forvirre brugere. Der er nemlig forskel på en administrationsskærm og en side (indlægstype), som du kan udgive, redigere og fjerne.

Administrationsskærme har en horisontal menu bar i toppen og en vertikal menu bar venstre side. Baren i toppen eller adminbaren har hurtige links til forskellige administrations- og bruger muligheder. Top baren indeholder en opsummering af information om ting som kommentarer og viser måske også nyttige links, fra plugins sammen med navnet på din side og et link til din forside. Du vil muligvis også få vist admin baren på forsiden af din hjemmeside. Bare rolig, dette er kun synligt for dig og ikke dine besøgende. Admin sidebaren i venstre side har faner til forskellige administrationsskærme i WordPress. De fleste faner har undermenuer, som på engelsk kaldes for sub panels – jeg plejer bare at kalde dem for undermenuer.

Fra administrationsskærme, kan du kontrollere og administrere næsten ethvert aspekt af WordPress. Det vil være en identisk skærm om det er normale brugere der er logget ind eller administratorer, dog vil mulighederne variere. Mulighederne for administratorer er meget mere udvidet og de har adgang til alt, hvor en almindelig abonnent un har adgang til deres egen profil indstillinger. Alt afhængigt af brugerens rolle, har de måske mulighed fortilføje og udgive nyt indhold samt redigere og slette det fra siden. Brugere kan også redigere skabelonfiler og CSS kode for hjemmesidens skabeloner. Hvis dit tema tillader det, kan det også være muligt at styre skrifttyper, farver, formater og meget mere, som alt sammen findes i skabelonernes filer. Plugin indstillinger og funktioner generelt vil vises under det venstre panel for mange plugins.

Skriv et svar