Administrator

Administrator er en brugerrolle i WordPress. Når WordPress installeres, laver det automatisk selv en ny bruger med et defineret brugernavn og adgangskode under installationen. Den første bruger der oprettes er har altid rollen “administrator”. De kan udføre alle former for handlinger på en WordPress hjemmeside og har fuld kapacitet alle steder, når det kommer til rettigheder.

En bruger med administrator rollen kan også tilføje og fjerne andre brugere med den samme rolle. Når du tildeler en anden bruger administrator rollen, er det vigtigt at du husker administratorer har mulighed for at slette indhold.

Administratoren er den eneste brugerrolle der har mulighed for at opgradere en WordPress blog. De kan skifte tema og ændre kernefilerne i WordPress, ved at bruge den indbyggede editor. De har også mulighed for at tilføje, slette og redigere plugins på siden. Det hele er tilgængeligt for dem.

I de fleste tilfælde er der kun en administrator. I et tilfælde med en WordPress multisite installation, vil nogle at admin rollerne være tildelt en super admin rolle. Super admin rollen kan modificere temaer, tilføje nye brugere, tilføje og fjerne plugins samt administrere hele sidenetværket. En administrator rolle i et multisite netværk, vil kun være admin for den enkelte side.

Skriv et svar