Apache

Apache er den mest udbredte webserver software i verden. Den er udviklet og vedligeholdt af Apache Software Foundation. Apache er open-source software som er frit tilgængeligt for alle helt gratis. Det driver mere end 67% af alle webservere i verden. Det er hurtigt, pålideligt og sikkert. Det kan tilpasses, så det passer ind i næsten alle miljøer – det hele opnår du ved at bruge udvidelser og moduler. De fleste WordPress udbydere bruger Apache som deres webserver software. Du kan selvfølgelig også køre WordPress på andre webserver software, hvis du ønsker dette.

Hvad er en webserver?

Har du tænkt over hvad hulen en webserver er for noget? Tænk lidt på det som en vært i en restaurant. Når du ankommer i restauranten, byder værten dig velkommen, tjekker din booking information og fører dig hen til dig bord. Lidt som værten i restauranten, tjekker webserveren efter den side du har spurgt efter og henter den til dig, så du kan se den. Dog er en webserver ikke kun din vært, men også din server. Når den har fundet den side du har spurgt efter, giver den dig også siden. En webserver som Apache er også chefen i restauranten. Den håndterer kommunikationen med hjemmesiden (køkkenet), håndterer dine forespørgsler og sikrer at andre moduler (tjenerne) er klar til at hjælpe dig. Det er også den der rydder af bordene og vasker op (ram, cache, moduler) og gør klar til nye kunder.

Så grundlæggende set er en webserver softwaren, der modtager dine forespørgsler når du gerne vil se en hjemmeide. Den kører nogle sikkerhedstjek på din HTTP(S) forespørgslen og tager dig derefter til siden. Alt afhængigt af siden du har spurgt efter, kan det være at serveren skal køre nogle få ekstra moduler, mens den laver dokumentet for dig. Derefter vil den vise dig dokumentet (hjemmesiden) du spurgte efter. Det er da ret smart ikke?!

Skriv et svar