Atom

Atom er et format man kan benytte til at udgive indhold i XML. Det kan læses af feed læsere og nyhedslæsere. Dette er kendt som Atom Syndication Format. WordPress kan automatisk generere et Atom feed for dit indhold og det kan inkluderes i din header skabelon. Det smarte ved dette er, at det på den måde automatisk bliver opdaget af feed læsere og nyhedslæsere. Disse feed læsere tjekker en gang i mellem for opdateringer på din side og lader derefter deres brugere være opdateret på dit nyeste indhold. RSS gør det samme, men Atom blev udviklet for at læse nogle fejl i RSS. Disse web feeds kan findes på mange store hjemmeside og endda små sider. Mange lader deres brugere vælge mellem RSS eller Atom formatet.

Feed læserne er typisk enkeltstående programmer der kører på en brugers computer. Dog er browserne efterhånden kommet så langt i udviklingen, at de har deres egne integrerede feed læsere. Fordelen ved dette er, at feed læseren ikke kræver nogen installation og at feed at tilgængelige på en hvilken som helst computer, der kan gå på internettet. Nogle gange kan feed læsere endda kombinere flere web feeds om et emne.

Ordet refererer også til Atom Publishing Protocol, som er en relateret web standard, der oftes kaldes for AtomPub. Denne protokol lader dig udgive, redigere og slette indlæg samt medier, uden du er på siden. Fra WordPress 3.5 var AtomPub ikke automatisk aktiveret, men du kan installere Atom Publishing Protocol pluginnet og benytte funktionaliteten, hvis du ønsker det. Dog er det mange år siden det sidst blev opdateret!

Skriv et svar