Backlink

Et backlink er et link en hjemmeside får fra en anden hjemmeside. Backlinks har en meget stor betydning for hjemmesiders plads i søgemaskinernes resultater. Det er derfor man betragter dem som nyttige, når man skal forbedre sin SEO placering. Søgemaskiner beregner rangeringer ved at bruge mange parametre, for at vise den bedst mulige søgning for brugeren. En ved helt præcist med sikkerhed, hvor meget vægt søgemaskiner ligger på backlinks, når det skal bestemme placeringen. Dog ved vi at de er meget vigtige!

Backlinks burde være naturlige, hvilket betyder at hjemmesider ikke skal opfinde “kunstige” måder at få backlinks til deres egen hjemmeside. Kvaliteten af links er langt mere vigtig en kvantiteten af dem.

Eksempel: Hjemmeside A er en restaurant og får et backlink fra hjemmeside B, som er en populær mad blog eller hjemmeside. Dette er et værdifuldt, naturligt og relevant backlink, som hjemmeside A har opnået.

Grundet backlinks er så vigtige, er der mange hjemmesideejere, som følger nogle meget dårlige “veje”. Nogle af disse dårlige veje er at købe backlinks, udveksle links på netværks, sælge backlinks osv. De fleste søgemaskiner anbefaler ikke denne form for backlinks. Normalt kan din hjemmeside godt blive straffet, hvis den er indblandet i denne form for backlink metoder.

Tænk på backlinks, som om det var en form for samtaler mellem hjemmesider.

Eksempel: En blogger Sofie Hansen, skriver en meget interessant artikel om en sports begivenhed. En anden blogger Andreas Nielsen er ikke enig i Sofies artikel og skriver om det i en anden artikel for et online magasin. Sofie laver så et link til Andreas artikel, så hendes læsere kan forstå emnet fra flere vinkler. Andreas får et værdifuldt backlink, som er naturligt. Omvendt kan det være at Sofies artikel bliver populær og mange andre hjemmesider linker til hendes artikel. Sofies hjemmeside får derfor mange nye backlinks. Selvom Andreas kun får et backlink til hans artikel, vil værdien af dette backlink stige, grundet antallet af backlinks til Sofies artikel.

Internettet, World Wide Web, “nettet” – kært barn har mange navne.. Er et netværk af websider, der er forbundet til hinanden via hyperlinks. Hvert hyperlink der forbinder til et nyt dokument tilføjer “vækst” til internettet. Søgemaskiner før det nemmere for dig at finde disse websider. En webside der får links fra andre sider med lignende emner, bliver betragtet som en værdifuld artikel, de andre har respekt for. I eksempelet jeg gav ovenfor, får Johns artikel respekt får at fyre op under en samtale der resulterede i, at mange websider linkede til hinanden. Backlinks er ikke kun vigtige for en hjemmeside hvis den vil have respekt. De er også vigtige for søgemaskinerne og den samlede status for hele internettet.

I dit WordPress admin kontrolpanel, er der også et widget kaldet “Indgående links”. Dette widget viser links til hjemmesiden fra andre hjemmesider, normalt er det blogge. Det bruger Googles blog søgeresultater, til at vise dig disse links. Der er også andre gratis backlink tjekkere på internettet, hvor du har mulighed for at se, hvor mange sider der linker til lige netop din hjemmeside.

Skriv et svar