Child Theme

Et child theme er et tema, som arver funktionalitet fra et forældre tema. Du kan efter at have oprettet et child theme tilføje ekstra kode, som ikke kan fjernes af den oprindelige udvikler. Hvis du vil redigere et tema du har købt eller installeret fra en markedsplads eller WordPress.org. Skal du altid bruge et child theme til at gøre dette, du må aldrig redigere temaet direkte. Grunden til dette er, at ændringer du foretager i temaet vil blive overskrevet når du opdaterer.

For at lave et nyt child theme, skal du først lave en ny mappe i dit temas bibliotek til dit nye tema. Den eneste fil du har brug for i denne mappe er style.css. I headeren af din style.css fil, kan du definere forældre temaet. Dette gør du ved at tilføje en linje til kommentarfeltet, hvor du skriver navnet på temaet. Eftersom dette stylesheet indlæses efter forældre stylesheetet, vil det overskrive enhver form for styling, der måtte være i dit forældre tema.

For at anvende dine ændringer, skal dit child theme først aktiveres. Forældre temaet vil som før indeholde alt funktionaliteten, som du ikke har overskrevet med ny kode i dit child theme.

Skriv et svar