Domænenavn

Et domænenavn bruges til at identificere din hjemmeside på internettet. Alle hjemmesider på internettet er associeret med en IP-adresse, som bruges til at finde dem. De består af en nemerisk adresse, som fortælle browseren, hvor den kan finde hjemmesiden på internettet. Problemet med mennesker er, at de har svært ved at huske tal som er så lange som en IP-adresse. For at gøre det nemt for mennesker bruger man en navn, til at identificere hjemmesiden. Du kan tænkte lidt på et domæne som en menneskelig version af IP-adressen.

Et eksempel på et domænenavn kan være: wpwebdesign.dk

Du kan købe et dansk og et udenlandsk domæne hos online registranter. Hvis du vil have et dansk domænenavn, kan du købe det hos eksempelvis webhosting.dk eller UnoEuro. Hvis du er ude efter et udenlandsk domæne, kan du kigge hos Godaddy eller en af de mange andre sælgere af domæner.

Gratis domæne

Nogle gange kan du være heldig at få et gratis dansk domænenavn foræret, når du køber et webhotel – det sker sjældendt, men er set. Hvis du skal bruge et .com domæne, kan du kigge hos Bluehost som giver et gratis domæne med i deres pakke. Hvis du vil kan du ændre dit domæne fra en webserver til en anden ved at ændre adressen i DNS indstillingerne. Meget kort fortalt fortæller DNS serveren, hvilken IP-adresse der tilhører domænenavnet. Når du skifter udbyder, vil din IP-adresse og skifte fordi du skifter server som vil være placeret i et andet datacenter.

Skriv et svar