Funktion

En funktion er en blok kode, du kan skrive ind i dit tema eller plugin, for at få noget til at ske. WordPress kernen indeholder også flere hundredvis af funktioner.

Du kan også gøre brug af kernefunktionerne i WordPress i din egen kode, eller du kan skrive din egen. Det er altid en god ide at tjekke der ikke allerede er noget kode, som gør det du ønsker, før du begynder at lave en ny funktion.

Du kan skrive en funktion inde i en anden funktion. Det er normalt at skrive sin egen funktion, som indeholder en eller flere WordPress funktioner.

Hvis du gerne vil aktivere en funktion, kan du skrive den direkte ind i dit tema eller en plugin fil. Funktionen vil derefter blive aktiveret på det givne tidspunkt i din fil. Alternativt kan du hooke det til en action hook eller en filter hook. Fordelen ved at gøre dette er, at du kan indsætte funktionen flere forskellige steder i din kode. Du kan også overskrive eller fjerne det senere uden, at du behøver at ændre dine tema eller plugin filer. Det er god skik, hvis du udvikler temaer eller plugins, som andre skal bruge eller udvikle videre på.

For at tilføje en funktion, skal du give det et unikt navn efterfult af et sæt paranteser. (inde i dem kan du så sætte dine parametre) Derefter tilføjer du funktionens kode i de krøllede parenteser. Nedenfor er et eksempel på en funktion.

function dinFunktion() {
   echo "Her kan der være en tekst som vises af foden af din hjemmeside";
}
add_action('wp_footer','dinFunktion');

Koden ovenfor hooker sig ind i wp_footer. Det er en del af kernen i WordPress og det der sker her er, at den vil gå ind i samtlige af dit temas filer og indsætte denne tekst i foden af siden. Du vil derfor opleve at teksten vil forekomme på alle dine sider og du behøver kun ændre det et sted.

Skriv et svar