Klasse

En klasse er en type i programmering, som anvendes i mange forskellige programmeringssprog, men lige med WordPress bruges de i Objekt Orienteret PHP. Ved at gøre brug af klasser, når man programmerer. Undgår du at have et ton af funktioner, som gør din kode besværlig at læse, men også at bygge videre på.

En klasse kan indeholde flere relaterede funktioner (også kendt som metoder). Et eksempel er WP_Widget klassen, som indeholder funktioner der kan udgive widgets. Det kan også gemme hvad du indtaster i et widget og sørge for det vises på siden. Med WordPress kan du skrive en ny klasse i et plugin eller tema, der udvider den originale klasse. Det sker enten ved at du ændrer eller tilføjer specifikke dele af klassen. Måske har du regnet det smarte ud her – det gør at du sparer tid og ikke behøver at skrive det hele en gang til.

Forstå klasser og objekter

Man kan på en måde sige, at en klasse er en slags blueprint for et hus. Den definerer formen af huset på papiret inkl. relationer mellem de forskellige dele af huset. Alt sammen meget klart defineret også selvom huset ikke eksisterer.

Et objekt er lidt som det faktiske hus bygget efter det omtalte blueprint. Data opbevaret i objektet er hvad der vil svare til træ, ledninger og cement der danner huset. Hvis det samlet uden at følge vores blueprint, er det hele bare en bunke af ting. Hvis man dog anvender klassen med blueprintet og sætter det hele sammen. Ender du op med et organiseret og brugbart hus.

Klasser former strukturen af data og actions og bruger den information til at bygge objekter. Man kan sagtens bygge mere end et objekt fra den samme klasse på samme tid, som hver er uafhængige af hinanden. Forsætter vi med analogien om huset. Svarer det til hvordan en hel underafdeling kan bygges ud fra det samme blueprint. Fortalt på en anden måde, forestil dig 200 huse der ser ens ud, men alle har forskellige familier og indretning i sig.

Eksempel på en MEGET simpel klasse

<?php
 
class SimpelKlasse
{
  // Klasse egenskaber og metoder kan skrives her
}
 
?>

Skriv et svar