Uddrag

Et uddrag i WordPress er et ord der bruges tila t beskrive et kort resume af din artikel, med et link til selve artiklens fulde indhold. Uddrag kan automatisk genereres af WordPress teamer eller ved at bruge <!--more--> tagget i dit indlægs indhold. En anden måde at lave uddrag på, er ved at skrive et uddrag af artiklen i feltet uddrag når du redigerer dit indlæg. Dette felt bliver ikke altid vist automatisk og derfor kan det være du skal slå det til under skærmindstillinger. Du finder knappen i øverste højre hjørne.

Vis mere indhold

Uddrag lader dig vise mere indhold på mindre plads, whats not to like. Det er specielt godt på hjemmesider hvor der er massere af indhold. Her er der tale om nyhedsmagaziner hvor ejeren af hjemmesiden formentlig vil vise mere indhold på forsiden, med et link til den fulde artikel. Eksempler på funktioner der ofte er glad for disse er RSS feeds / læsere, arkivsider og sider med søgeresultater.

Du kan også automatisere dem, men igen kommer det an på hvad de skal bruges til. Automatiserede vil ofte tage udgangspunkt i indlæggets indhold, hvor det ofte er en forindstillet mængde tekst man vil vise. Som standard er det 55 ord der vises i automatiske uddrag, men det kan man godt ændre. Som standard vil der blive lavet et automatisk for dit indlæg, hvis du ikke selv skriver noget i feltet uddrag.

De tre typer uddrag

Indenfor uddrag, findes der tre typer:

  • Manuelt – Det er det du manuelt indtaster separat fra dit eget indlæg.
  • Automatiseret – Det det som automatisk bliver genereret fra dit indlægs indhold.
  • <!--more--> – Det er det tag der benytter indholdet op til den specificerede del, hvor tagget er indsat.

uddrag

Mere læsning

Skriv et svar