6 af de bedste WordPress SEO plugins der kan få din hjemmeside til at rangere 1
Posted on / by Christian / in WordPress

6 af de bedste WordPress SEO plugins der kan få din hjemmeside til at rangere

Et SEO plugin af høj kvalitet er et must-have for enhver WordPress hjemmeside. I denne artikel vil jeg sammenligne seks af de ledende SEO plugins på markedet.

Leder du efter det bedste WordPress SEO plugin? Et SEO plugin der kan få din WordPress hjemmeside frem i Google og andre søgemaskiner? Så er du kommet til det helt rigtige sted.

Som standard inkluderer WordPress ikke meget indbygget SEO funktionalitet, der lader dig ændre meta beskrivelser osv. Derfor er det meget vigtigt at man finder et godt SEO plugin til sin WordPress hjemmeside.

Grundet udviklerne af WordPress ikke har lavet dette som en indbygget ting. Har nogle af de bedste udviklere kastet sig ud i at udvikle nogle fantastiske SEO værktøjer til WordPress.

Totalt set vil jeg sammenligne seks forskellige SEO plugins, herunder:

Hvis du er klar, synes jeg bare du skal rulle ned og finde det SEO plugin som passer til din WordPress hjemmeside.

1. Yoast SEO

Når du tænker på WordPress SEO plugins, er Yoast SEO formentlig det første som du kommer til at tænke på. Du har med garanti hørt det omtalt i adskillige fora og YouTube guides. Ikke alene er det det mest populære WordPress SEO plugin – det er også det mest populære WordPress plugin, nogensinde!

I følge WordPress.org har det mere end frem millioner aktive installationer, med en gennemsnitlig vurdering på 4,9 stjerner baseret på mere end 26.000 anmeldelser.

Det hjælper dig med at optimere individuelle dele af dit indhold for SEO. Samtidig har det også nogle globale værktøjer på tværs af hele din side, der kan kontrollere den samlede SEO.

Når du går ind på et enkelt stykke indhold som et indlæg eller en side. Vil du får en ny meta boks, hvor du kan styre hver enkelt del af indholdets SEO titel, beskrivelse og social graph tags (også kendt som den måde du fremtræder på Facebook og Twitter). Du kan selvfølgelig også konfigurere nogle andre grundlæggende SEO egenskaber som eksempelvis om indholdet skal indekseres eller ej.

WordPress SEO Plugin
Yoast SEO meta boks

Udover at det kan hjælpe dig med at opsætte den grundlæggende tekniske SEO. Kan Yoast SEO også hjælpe dig med at analysere dit indhold for både SEO og læsbarhed. Det vil køre en række forskellige tjek og derefter give dig nogle forslag til hvordan du kan optimere indholdet for både mennesker, men også søgemaskiner.

Yoast SEO Analyse
Yoast SEO analyse

Der findes selvfølgelig også andre plugins der kan hjælpe dig med SEO analyser. Dog er der noget som gør læsbarhedanalysen i Yoast SEO ret unik.

I kontrolpanelet af Yoast SEO får du adgang til nogle globale værktøjer, som gælder for hele din hjemmeside, de tæller blandt andet:

 • Titel og beskrivelse skabeloner (du kan altid manuelt overskrive disse).
 • En intern linktæller.
 • En “hjørnesten” mulighed, der hjælper dig med at sende linkjuice til dit vigtigste indlæg.
 • Webmaster værktøjer verificering.
 • Indbygget kontrolpanel til redigering af .htaccess og robots.txt filer.
 • Understøttelse af brødkrummer.

Selve kernen af Yoast SEO er gratis, hvilket også er nok for langt de fleste hjemmesider. Der er selvfølgelig også en premium version, der låser op for:

 • Foreslag til interne links baseret på indholdet i dit indlæg.
 • Muligheden for at optimere dit indhold for mere end et keyword.
 • Et redirect manager værktøj.
 • Schema markup understøttelse.

Yoast SEO Premium starter på 89$, svarende til ca. 600,- DKK.

2. Rank Math

Rank Math er et nyere WordPress SEO plugin. Det er udviklet af den populære WordPress tema- og plugin udvikler MyThemeShop.

Udviklerne her, har formået af pakke et ton af forskellige funktionalitet ind i én pakke. Det hjælper også med at svare på, hvordan det på så kort tid kan vokse til at være installeret på mere end 60.000 WordPress hjemmesider og have en gennemsnitlig vurdering på 4,9 stjerner.

Som Yoast SEO hjælper det dig med den tekniske del af SEO. Her taler jeg om opsætning af dine titler og meta samt analyse og research af dit indhold.

Lad os starte fra begyndelsen med Rank Math..

For de individuelle dele af dit indhold, giver Rank Math dig en ny meta boks. Hvor du kan skrive dine titler og metabeskrivelser samt indtaste fokus keywords til analyse.

Rank Math vil derefter analysere dit indlæg for fokus keywords baseret på mere end 40 forskellige faktorer. Bagefter vil du få nogle tips til forbedring og selvfølgelig fortælle dig hvad du allerede gør godt.

Rank Math
Rank Math meta boks

Ud over titler og metabeskrivelser kan Rank Math også hjælpe dig med at tilføje Schema Markup. Disse vil gøre at din hjemmeside leverer flere data til Google som vil omdanne dette til nogle iøjenfaldende snippets i resultaterne. Samtidig kan du selvfølgelig styre dine social media graph tags, så du kan kontrollere hvordan du ser ud på de sociale medier.

En anden til Rank Math også gør at at hjælpe dig med at optimere dine billeder for SEO ved automatisk at tilføje alt og titel attributter.

Rank Math Rich Snippet
Rank Math Rich Snippet

Udover SEO funktionaliteten på de individuelle dele af din side. Kan Rank Math også hjælpe dig med:

 • XML sitemaps.
 • Google crawl fejl.
 • Redirects (301 osv.) (via et indbygget redirect værktøj i kontrolpanelet).
 • Brødkrummer (breadcrumbs).
 • 404 fejl overvågning.
 • Webmaster tools verificering (Google Search Console, Bing, Alexa, Yandex, og Pinterest).
 • .htaccess fil administration direkte i kontrolpanelet.

Udviklerne er også i gang med at arbejde på et ton af nye funktioner. Det tæller blandt andet visning af Google Search Console data direkte i dit kontrolpanel, kwyord sammenligning via Google Trends samt news og video sitemaps..

Lige nu er Rank Math 100% gratis. Af den grund er Rank Math også det mere generøse gratis plugin du kan opdrive når det kommer til mængden af funktionalitet du får.

3. All in One SEO Pack

Lige efter Yoast SEO kommer All in One SEO Pack som det andet største navn i WordPress SEO plugin universet. Det er aktivt på mere end 2 millioner WordPress hjemmesider og har en gennemsnitlig bedømmelse på 4,4 stjerner.

I modsætning til Yoast SEO og Rank Math, hjælper All in One SEO dig ikke med at analysere dit indhold for SEO. I stedet vil det kun hjælpe dig med at opsætte de tekniske aspekter af SEO.

Hvis du derfor er en nybegynder hvad angår SEO og leder efter et plugin, der skal give dig forlag og hints til forbedring af dit indholds SEO. Er dette WordPress SEO plugin ikke noget for dig. Hvis du derimod allerede har principperne for SEO på plads og bare vil have noget der hjælper dig med den tekniske del (som opsætning af titler og beskriver samt social media graph tags), er dette en super mulighed.

Hvad angår de individuelle dele af dit indhold. Vil du opleve nogle mere strømlinede metabokse, der lader dig kontrollere SEO titler og beskrivelser samt de sociale medier.

All in One SEO Pack WordPress SEO Plugin
All in One SEO Pack meta boks

Udover det jeg nævnte ovenfor, får du globale funktioner som:

 • XML sitemaps.
 • Indbygget kontrolpanel til redigering af robots.txt og .htaccess filer.
 • Global schema markup.
 • Webmaster tools verificering, samt Google Analytics integration.
 • Google Sitelinks search box understøttelse.

Alt nævnt ovenfor er tilgængelig i gratis versionen, du kan hente og installere fra WordPress.org.

Der er selvfølgelig også en premium version som starter på $97 svarende til ca. 640,- DKK – her får du funktioner som:

 • Video sitemaps.
 • Avanceret WooCommerce understøttelse.
 • SEO for taksonomier.

Som det er med Yoast SEO, vil de fleste brugere FINT kunne klare sig med gratis versionen.

4. The SEO Framework

The SEO Framework er et letvægts WordPress SEO plugin med fokus på performance og effektivitet.

Det tilbyder en modulær tilgang der lader dig holde det meget simpelt. Du kan selvfølgelig tilføje flere avancerede ting som keyword analyse og monitorering.

Som All in One SEO Pack vil gratis versionen være oplagt for gør det selv SEO folk, da den ikke indeholder analyse funktionerne.

Hvad angår det individuelle indhold, vil du have mulighed for at opsætte titler og beskrivelser, håndtere information til social medier samt kontrollere noindex og nofollow tags. Du kan også oprette 301 redirects på indlæg til en anden URL. Det er en rigtig god mulighed at have, hvis du gerne vil nedlægge noget gammel indhold uden at miste placering på det.

The SEO Framework
The SEO Framework meta boks

Som i de fleste andre SEO plugins til WordPress, kan The SEO Framework tilbyde følgende globale værktøjer:

 • Global schema markup, inklusiv brødkrummer og Sitelinks Searchbox understøttelse.
 • Globale robots.txt indstillinger, som tilføjelse af noindex til alle dine forfatter arkiver.
 • Webmaster tools verificering.
 • XML sitemaps.

Derefter kan du fra $49 ca. 330,- DKK, få adgang til premium udvidelser der lader dig:

 • Analysere og optimere indhold baseret på et keyword.
 • Automatisk tilføje schema markup til indlæg.
 • Overvåge din sides performance og oppetid.

5. SEOPress

SEOPress er et andet nyere WordPress SEO plugin der er begyndt at få lidt opmærksomhed. Jeg har tidligere arbejdet med premium versionen på en kundeløsning, hvor jeg fandt det nemt at arbejde med, hvis man er nybegynder til SEO som kunden var. Det kommer som en gratis og premium version og kan hjælpe med både den tekniske SEO hvor du kan få analyseret og optimeret dit indhold.

Som det er med alle andre WordPress SEO plugins, får du en ny metaboks på hvert af dine individuelle indlæg og sider. Her kan du kontrollere SEO titler og beskrivelser samt informationer til de sociale medier. Du kan samtidig styre redirects for hvert individuelt indlæg samt kontrollere noindex, nofollow og andre avancerede indstillinger som noimageindex..

SEOPress meta boks
SEOPress meta boks

SEOPress giver dig samtidig en separat boks til analysering af dit indhold. Det tæller analysering af dit indhold, konfiguration, billeder og links:

SEOPress analyse
SEOPress analyse

Udover det kan gratis versionen også hjælpe dig med:

 • XML og HTML sitemaps (du kan vælge om du vil både bruge begge eller kun XML sitemap).
 • Webmaster tools verificering.
 • Google Analytics, inklusiv avancerde ting som begivenheder og tilpassede dimensioner (det stykker noget dybere end andre Google Analytics integrationer du kan installere som plugins i WordPress).

De har selvfølgelig også en premium version der starter på 39$ ca. 260,- DKK som tilføjer et ton mere af funktioner, som eksempelvis:

 • Strukturerede data.
 • Backlink analyser.
 • Video sitemaps.
 • .htaccess og robots.txt redigering.
 • Brødkrummer.
 • Google Analytics stats i dit WordPress kontrolpanel.
 • WooCommerce understøttelse.
 • Google keyword forslag.
 • …plus meget mere!

6. Squirrly SEO

Squirrly SEO er et WordPress SEO plugin som har særligt ekstra meget fokus på research og analyse. Det er en af de ting som i min optik gør det unikt, når man sammenligner det med de andre SEO plugins.

Uden du forlader dit WordPress kontrolpanel, kan du:

 • Udføre keyword research, seo søgevolumen samt sværhedsgraden i at rangere på keywordet og få forslag til relaterede keywords.
 • Administrere gloabl brug af dine vigtige keywords via “Briefcase” funktionen.
 • Overvåge dine placeringer i Google Search.
6 af de bedste WordPress SEO plugins der kan få din hjemmeside til at rangere 2
Squirrly SEO Keyword research

Med så mange tunge funktioner du normalt skal ud og betale for andre steder, har jeg kun en ting at sige – Respekt! Det er derfor Squirrly SEO er unikt!

Squirrly SEO hjælper også på andre unikke måder. Det er eksempelvis som at finde billeder du kan benytte i dit indhold, finde relevante eksterne artikler, Tweets og mere til.

Du får selvfølgelig stadig “standard” SEO plugin funktioner som titel og beskrivelser, sociale medier, XML sitemaps osv.

6 af de bedste WordPress SEO plugins der kan få din hjemmeside til at rangere 3

Desværre er der altid et “men” med alle disse fantastiske funktioner.. der er en gratis version ja, men de mere avancerede funktioner er ikke gratis. Faktisk er de forholdsvis dyre sammenlignet med de andre plugins på denne liste.

Den billigste pakke vil koste dig $29,99 ca. 200,- DKK om måneden, men du kan så bruge den på op til 7 sider. Eftersom teamet har sat den pris, indikerer det at Squirrly SEO er for seriøse projekter, hvor du har råd til at bruge ca. $360 ~ 1.800,- DKK om året på kun et SEO plugin.

Dog skal du huske på at Squirrly SEO formentlig kan erstatte nogle af de værktøjer du allerede betaler for. Det kan være rank tracker, keywords eller research værktøjer. Udover det kan du stadig lave grundlæggende keyword research gratis.

Konklusion

Uanset om du leder efter et gratis WordPress SEO plugin eller om du er villig til at betale for ekstra funktionalitet. Vil du helt sikkert kunne finde en rigtig god løsning på denne liste.

Dit valg skal munde ud i om du har brug for de mere avancerede funktioner og om du har brug for hjælp til research og analyser af dit indhold.

Hvis du blot vil have strømlinede værktøjer til at hjælpe dig med at opsætte de tekniske SEO aspekter og ikke har brug for mere avanceret SEO analyse. Vil jeg anbefale All in One SEO Pack eller The SEO Framework.

Omvendt vil jeg anbefale Yoast SEO, Rank Math eller SEOPress, hvis du gerne vil have analyse værktøjerne gratis. Vælg Squirrly SEO hvis du vil tage skridtet videre hvad angår research og analyse, dog skal du have den lidt større pung op af lommen for at betale det.

Vælg det WordPress SEO plugin der passer til dig, så er jeg sikker på du nok skal begynde at rangere i Google allerede fra i dag.

Skriv et svar