beskyt wordpress med adgangskode
Posted on / by Christian / in WordPress

Adgangskodebeskyt WordPress – ultimativ guide til hvordan du gør!

Er du på udkig efter en måde at beskytte din WordPress hjemmeside med adgangskode? Der findes mange forskellige måder som lader dig sætte en adgangskode op. Det kan være alt fra noget bestemt indhold til hele hjemmesiden du gerne vil beskytte med adgangskode.

Nogle af disse løsninger kræver at du bruger et plugin, mens andre vil fungere fint med kernefunktionaliteterne i WordPress eller konfigurationer som du kan foretage på server-niveau.

I denne guide vil jeg forsøge at dække nærmest samtlige metoder jeg kan komme i tanke om. Du vil lære følgende:

Du kan klikke på det link ovenfor som du mener beskriver din problemstilling bedst muligt. Det vil tage dig direkte til metoden i denne guide – du er selvfølgelig også meget velkommen til at læse hele guiden og lære hvordan du på flere måder, kan beskytte din WordPress hjemmeside med adgangskode.

Sådan beskytter du hele din WordPress hjemmeside med adgangskode

Hvis du vil beskytte hele din WordPress hjemmeside, har du to muligheder:

 • Et plugin.
 • HTTP Authentication på server-niveau

Af de to ovenstående metoder er plugin muligheden helt bestemt den mest brugervenlige og bedre hvis du vil have noget visuelt. HTTP Authentication metoden er en meget effektiv metode, hvis du vil beskytte en hjemmeside der er under udvikling. Den er dog ikke så brugervenlig i form af, at der ikke er nogle knapper eller visuelt du kan trykke på.

Adgangskodebeskyt WordPress med et plugin

For at beskytte hele din hjemmeside med en adgangskode, vil jeg anbefale et gratis plugin kaldet Password Protected udviklet af Ben Huson, som er højt bedømt og tilgængeligt på WordPress.org

Efter du har installeret og aktiveret dette plugin, kan du gå til Indstillinger → Password Protected for at konfigurere dette plugins indstillinger.

Sæt hak i boksen Password Protected Status, for at aktivere adgangskode beskyttelse og indtast derefter den adgangskode, du gerne vil benytte til din hjemmeside i New Password feltet.

En anden super fed ting ved dette plugin er, at det giver dig mulighed for at lave en whitelist, hvor kun bestemte brugere / forespørgsler samt IP adresser kan indsættes. Du kan konfigurere disse hvis du har lyst:

Password Protected konfiguration
Beskyt hele din WordPress hjemmeside med adgangskode

Når du aktiverer det, vil alle der forsøger at besøge din hjemmeside skulle indtaste en adgangskode. Den vil forekomme i en meget minimal version som du kender det fra login siden for WordPress:

Password Protected Login
Den globale login side for Password Protected

Beskyt din WordPress hjemmeside med HTTP Authentication

Med grundlæggende HTTP authentication (også kendt som htpasswd beskyttelse). Kan du tilføje et ekstra lag sikkerhed i form af beskyttelse med adgangskode, før de besøgende overhovedet kan indlæse din side. Det gør det til en genial mulighed, hvis du er i gang med at udvikle en side.

Hvis du har en vedligeholdelsesaftale eller WordPress As a Service hjemmeside hos os. Skal du blot kontakte vores support, så sørger vi for at sætte denne funktionalitet op for dig.

Nedenfor er et eksempel på, hvordan en skærm med denne type beskyttelse vil se ud, hvis du har det på din WordPress hjemmeside.

BILLEDE HER

Sådan beskytter du et bibliotek / en mappe med adgangskode

Har du brug for at beskytte en mappe eller et helt bibliotek på din hjemmeside? Måske har du en mappe der ligger uden for din WordPress installation, som du ikke vil have offentligheden har adgang til.

Hvis din WordPress hjemmeside er udviklet af WP Webdesign eller du har en WordPress As a Service aftale. Vil vi meget gerne hjælpe dig med at sætte dette op. Du skal blot kontakte vores support, så er det klaret i løbet af kort tid. Ellers kan du altid gøre dette med htpasswd beskyttelsesmetoden – du skal blot opdatere dine mapper til dette.

Apache

For at opsætte dette manuelt, skal du først oprette en .htpasswd fil. Du kan bruge dette geniale generator værktøj. Upload derefter filen til et bibliotek du gerne vil beskytte.

www/user/public/protecteddirectory

Opret derefter en .htaccess fil med følgende kode og upload den til stien for det bibliotek du gerne vil beskytte. Vær sikker på du opdaterer stien til biblioteket og brugernavnet.

AuthType Basic 
AuthName "restricted area" 
AuthUserFile /www/user/public/protecteddirectory.htpasswd 
require valid-user

Nginx

Hvis du driver din hjemmeside med Nginx, kan du også begrænse adgangen med HTTP authentication. Tjek evt. denne guide.

Hvis du hoster din hjemmeside hos en udbyder der har cPanel. Kan du opsætte et adgangskodebeskyttet bibliotek med “Directory Privacy” værktøjet. Du kan finde det under Files sektionen, når du logger ind i cPanel.

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 1

Sådan beskytter du indlæg, sider WooCommerce produkter med adgangskode

Hvis du gerne vil beskytte et bestemt indlæg, en side eller et WooCommerce produkt med en adgangskode. Findes der en indbygget funktion i WordPress, som kan styre dette for dig under Status og synlighed fanen.

Denne Status og synlighed er tilgængelig når du redigerer noget med WordPress editoren. Det betyder at du kan bruge den samme funktion på alle tre typer jeg nævnte ovenfor. Den virker selvfølgelig også med custom post types, som du formentlig også bruger på din WordPress hjemmeside.

Sådan gør du:

 • Åbn WordPress editoren for det indhold du gerne vil aktivere adgangskode beskyttelse for.
 • Find Status og Synlighed optionen i din sidebar til højre (under “Dokument” hvis du bruger Gutenberg)
 • Klik på den.
 • Vælg Adgangskodebeskyttet og indtast den adgangskode du gerne vil have brugeren skal indtaste for at låse indholdet op.

Sådan ser det ud i den nye WordPress block editor også kendt som Gutenberg:

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 2
Adgangskodebeskyt indhold i WordPress editoren

Sådan ser det ud i den tidligere klassiske WordPress editor:

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 3
Adgangskodebeskyt indhold i den gamle editor

Når du udgiver dit indhold, vil de besøgende blive spurgt om en adgangskode før de kan få lov at se indholdet. Samtidig vil WordPress tilføje “beskyttet” til titlen af dit indhold:

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 4
Eksempel på adgangskodebeskyttet indlæg med WordPress

En super fed ting ved denne metode er, at du faktisk kan lade besøgende låse flere forskellige indlæg, sider osv. op, ved blot at indtaste adgangskoden en gang. For at sætte det op, er alt du skal gøre blot at bruge den samme adgangskode over flere indlæg. Det var da til at have med at gøre?

Når en besøgende indtaster en adgangskode en gang. Vil det automatisk låse op for alle indlæg der bruger den samme adgangskode. Hvis et andet indlæg benytter en anden adgangskode, skal de selvfølgelig indtaste den unikke adgangskode for netop det indlæg.

Endeligt vil jeg give dig en ide om, hvordan denne type adgangskodebeskyttelse fungerer med andet indhold. Nedenfor er et eksempel med et WooCommerce produkt. Du kan se Synlighed muligheden er tilstede som før med indlæg.

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 5
Adgangskodebeskyt WooCommerce produkt

Sådan adgangskodebeskytter du en WordPress kategori

Et alternativ til at adgangskodebeskytte hver indlæg du laver. Kan også være at beskytte en hel kategori med adgangskode.

Fordelen ved denne tilgang er at det gør det nemmere at adgangskodebeskytte meget indhold på en gang. Det er samtidig mere simpelt for dine besøgende simpelthen fordi de kun behøver at indtaste adgangskoden en gang, for at låse op for alt indholdet i kategorien.

For at gøre brug af den funktionalitet, får du brug for et plugin. Jeg vil anbefale dig disse to plugins:

Alternativt findes der et plugin kaldet Password Protected Categories som er udviklet af et firma kaldet Barn2 Media.

Det fungerer egentlig blot ved at tilføje den samme “Adgangskodebeskyttede” funktion, jeg viste tidligere på indlæg, men så bare på kategorier.

Prisen for Password Protected Categories starter på 49$ – ca. 331,- DKK.

Sådan bruger du Access Category Password

Access Category Password er et gratis plugin du kan hente på WordPress.org. Når du har installeret det, skal du gå til Indstillinger → Access Category Password.

Der kan du følgende:

 • Vælge hvilken adgangskode der skal benyttes.
 • Vælge hvilke kategorier der skal beskyttes.
 • Whiteliste udvalgte brugerroller, så de kan se skjulte kategorier uden de behøver at indtaste en adgangskode.
 • Vælge om uddraget skal være offentligt tilgængeligt, eller om alt skal skjules.
 • Tilpasse log ind / den besked der vises ved adgangskodebeskyttet indhold.
Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 6
Access Category Password

Så snart du har gemt dine ændringer, vil dine besøgende skulle indtaste adgangskoden når de forsøger at tilgå indhold i de udvalgte kategorier.

Selvom dette plugin er gratis,

While this plugin is free, one downside is that you can only enter one password and you’re forced to use the same password for all the categories that you want to password protect.

If you want to use different passwords for each category, you’ll probably be better off with the Password Protected Categories plugin above.

Another difference here is that Access Protected Categories still shows the post title even before a user enters the password, whereas the Password Protected Categories plugin above hides the title:

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 7
Adgangskodebeskyttet kategori i WordPress

Adgangskodebeskyt en del af et WordPress indlæg

En sidste, men meget nyttig og specifik metode, der lader dig adgangskodebeskytte blot en del af et ellers offentligt tilgængeligt WordPress indlæg.

For at sætte denne funktionalitet op skal du have fat i Passster fra WordPress.org.

Når du har installeret og aktiveret Passster på din WordPress hjemmeside. Skal du gå til Indstillinger → Passster for at oprette en shortcode, der skal benyttes til at beskytte dit indhold.

Du indtaster blot en adgangskode du ønsker eller trykker på Generate Password som vist nedenfor:

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 8
Passster demo

Du kan derefter kopiere den genererede shortcode der hvor du ønsker at dit indhold skal beskyttes med en adgangskode i WordPress. Der er en pladsholder tekst “Your content here”, det skal du blot slette og skifte ud med din egen tekst.

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 9
Passter test i Gutenberg editor

Så snart du udgiver dit indlæg, vil den del af teksten du har indsat i den oprette shortcode, være adgangskodebeskyttet.

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 10

Tilpas udseendet for Passster

For at tilpasse hvordan denne formular ser ud, kan du åbne din WordPress tilpasser op (Udseende → Tilpas).

Kig efter Passster sektionen i WordPress tilpasseren. Her kan du ændre tekst og farver for selve formularen:

Adgangskodebeskyt WordPress - ultimativ guide til hvordan du gør! 11
Tilpas Passster i WordPress tilpasseren

Afrunding

Om du blot vil adgangskodebeskytte hele din side, dele af indhold eller noget midt i mellem. Så findes der helt bestemt rigtig mange måder hvorpå du kan opnå dette i WordPress.

Du skal selvfølgelig vælge den tilgang eller metode der virker bedst for dig. Du er meget velkommen til at følge mine trin i denne guide, som vil lade dig adgangskodebeskytte WordPress.

Hvis du har nogle spørgsmål eller andre problemer hvad angår adgangskodebeskyttelse af WordPress, er du meget velkommen til at skrive dem i en kommentar.

Skriv et svar