det link du fulgte er udløbet
Posted on / by Christian / in WordPress

Det link du fulgte er udløbet – Sådan løser du problemet

Ser du en fejl i WordPress der siger “Det link du fulgte er udløbet“?

Denne fejl giver ikke ret mange ideer eller hints til, hvad der faktisk er galt med din WordPress installation. Det er en af grundende til at nybegyndere, finder denne fejl svær at løse.

I denne guide vil jeg lære dig, hvordan du nemt kan løse denne type fejl i WordPress. Samtidig vil jeg fortælle dig lidt om hvad der er årsagen til denne fejl og hvordan du kan undgå den i fremtiden.

Denne type fejl i WordPress opstår typisk, når du forsøger at uploade et WordPress tema eller plugin til din hjemmeside fra kontrolpanelet.

Mange udbydere af WordPress hosting har en indstilling sat på forhånd, som definerer den maksimale størrelse filstørrelse for upload i kontrolpanelet. De har også en indstilling aktiveret som gør at scripts ikke kan køre for længe.

Hvis du gerne vil se den nuværende maksimale størrelse for filer du kan uploade, skal du blot gå til Medier » Tilføj ny siden.

det link du fulgte er udløbet
Maksimal filstørrelse til upload i WordPress kontrolpanelet.

Disse restritkioner gør at din hjemmeside er mere sikker og at den samlede performance er bedre på din WordPress server.

Dog kan du komme ud for at disse indstillinger er for lave, eller hvis du forsøger at uploade en større fil. Det vil give dig en fejl om at du ikke har nok RAM (hukommelse) eller at den maksimale tid for kørsel af scripts er opnået.

Hvis du forsøger at uploade et WordPress tema eller plugin, vil du få en fejl der fortæller dig følgende “Linket du fulgte er udløbet”. Det er forholdsvis frustrerende og nedenfor giver jeg dig en løsning til, hvordan du kan lave om på det problem.

Sådan løser du fejlen

Den hurtigste måde at løse problemet “det link du fulgte er udløbet” er ved at øge den maksimale størrelse for upload af filer, PHP hukommelse og begrænsningen på hvor lang tid scripts på køre.

Der er flere måder at gøre det på. Jeg vil selvfølgelig vise dig dem alle og så kan du selv vælge den metode du synes ser nemmest ud. Det kan også være den metode som fungerer sammen med dit hosting miljø (der hvor dit webhotel er).

Metode 1 – Øg begrænsningerne i functions.php filen

Denne metode er den klar nemmeste, men den har en ulempe. Din WordPress hjemmeside vil vende tilbage til den samme begrænsning hvis du skifter dit WordPress tema. Hvis du har planer om at skifte tema inden for overskuelig fremtid, vil jeg anbefale at gå med en af de andre to metoder beskrevet nedenfor.

Det eneste du skal gøre er blot at tilføje følgende linjer kode til din functions.php fil.

@ini_set( 'upload_max_size' , '120M' );
@ini_set( 'post_max_size', '120M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );

Du skal øge værdien for upload_max_size og post_max_size til at være højere end filen du forsøger at uploade.

Samtidig får du brug for at øge værdien max_execution_time til den tid du tænker det vil tage at uploade filen. Hvis du har en langsomt internet, vil det selvfølgelig tage længere tid. Hvis du er usikker, anbefaler jeg altid at du fordobler værdien af dette.

Metode 2 – Øg begrænsningerne i din .htaccess fil

Hvis du ikke ønsker at tilføje kode til dit temas functions.php fil kan du forsøge dig med .htaccess metoden.

For at dette vil fungere, skal du have adgang til at redigere din .htaccess fil ved at bruge en FTP klient eller en filmanager i dit kontrolpanelet på webhotellet.

Du skal blot forbinde til dit website med FTP og redigere .htaccess filen.

Det link du fulgte er udløbet - Sådan løser du problemet 1
Rediger .htaccess med FileZilla klienten

Nu skal du blot tilføje følgende linjer kode til bunden af din .htaccess fil.

php_value upload_max_filesize 128M
php_value post_max_size 128M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Glem ikke at gemme din ændringer og uploade filen tilbage til dit webhotel. Hvis du bruger FileZilla, vil du automatisk blive spurgt om du vil uploade den nye fil.

Metode 3. Løs problemet ved at redigere php.ini filen

php.ini er en fil der indeholder konfigurationen som bruges af PHP og WordPress. Du skal forbinde til din WordPress hjemmeside med en FTP klient og lede efter php.ini filen i din root mappe for webindhold.

Hvis du som mange andre benytter et delt webhotel, kan du ikke finde denne fil i din side mappe. I dette tilfælde kan du være heldig at det er muligt at lave en blank php.ini fil med en teksteditor som Notepad og derefter selv uploade den til din hjemmeside.

I denne php.ini fil skal du enten tilføje disse linjer, hvis det er en blank fil eller finde dem og redigere dem i den eksisterende konfiguration.

upload_max_filesize = 128M
post_max_size = 128M
max_execution_time = 300

Glem ikke at gemme dine ændringer og uploade filen tilbage til din hjemmeside.

Du kan nu besøge din hjemmeside igen og forsøge at uploade temaet eller dit plugin. Fejlen skulle ikke forekomme, hvis du har gjort det korrekt og blot lade dig uploade din fil.

Hvis den ikke forsvinder skal du ændre den max tilladte filstørrelse til at matche filstørrelsen på den fil du forsøger at uploade.

Jeg håber du fik løst problemet og derved ikke længere får fejlen “det link du fulgte er udløbet” i WordPress. Hvis du kender til andre måder at gøre dette på, vil jeg meget gerne høre om det i kommentarerne.

Skriv et svar