hvad er en blog
Posted on / by Christian / in WordPress

Hvad er en blog? Hvad betyder Blog, Blogging og Blogger

Ved du hvad en blog er? Hvis ikke, så er du landet det helt rigtige sted. I begyndelsen var en blog mere personlig, lidt som en dagbog du delte online og det går helt tilbage til 1994. I denne online blog kan tale om alt fra dit daglige liv til store begivenheder i dit liv og dele de ting du laver. Dog skete der det at folk så en ny mulighed for at kommunikere indhold / information på en ny måde. Der startede selve blogging universet.

Hvad er en blog?

Definitionen af ordet blog

En blog (forkortelse for “weblog”) er en online journal eller informativ hjemmeside, der viser information i omvendt kronologisk rækkefølge. Det betyder at de seneste indlæg eller nyheder fra dit liv, eller hjemmesiden forekommer først. Det er en platform, hvor en forfatter eller en gruppe forfattere deler deres syn på et individuel objekt / emne.

Hvad er formålet med en blog?

Der er mange grunde til at starte en personlig blog og faktisk kun en håndfuld af de helt stærke, for at starte en forretningsorienteret blog. Blogging for virksomheder, projekter eller andet der kan skaffe penge til dig, har et meget præcist formål. De skal få dig til at rangere højere i Google SERP’s – med andre ord øge din synlighed online.

Som virksomhed er du afhængig af at dine forbrugere bliver ved med at købe dine produkter og ydelser. Som en ny virksomhed, kan du være afhængig af blogging for at få adgang til dine forbrugere og fange deres opmærksomhed. Uden blogging, vil din hjemmeside blot være en helt almindelig hjemmeside, hvorimod en blog gør det muligt for dig at blive søgt frem og dermed mere konkurrencedygtig.

Det giver ihvertfald et svar på hvad formålet med en blog er – Den skal sætte dig i forbindelse med et relevant publikum.

blog publikum

En anden grund er at du kan booste mængden af trafik og sende de rigtige og gode leads videre til din hjemmeside. Det betyder flere potentielle kunder, som er nemmere at lukke.

Jo mere hyppige og bedre dine blogindlæg er. Jo højere er chancen for at din hjemmeside bliver opdaget og besøgt af det helt rigtige publikum. Det betyder at du nu har lavet din blog om til det perfekte lead generation værktøj. Et trick jeg har set gode succeser med er, at tilføje en call to action (CTA) i bunden af dine indlæg. Den kan hjælpe dig med at konvertere din trafik til leads af høj kvalitet.

En anden ting en blog giver dig mulighed for er, at opbygge en autoritet indenfor et område samt bygge dit brand.

Når du bruger din viden indenfor din niche, giver du dig selv mulighed for at lave kreative, informative og engagerende indlæg. Det gør en ting ved dit publikum – skaber en troværdig relation mellem dig og dem. God blogging får din virksomhed eller dig som privatperson til at fremstå mere troværdig, hvilket er meget vigtigt hvis du stadig er ukendt. Det sikrer dig tilstedeværelse og autoritet på en og samme tid.

Blog struktur

Udseendet af en blog har skiftet lidt med tiden og i dag inkluderer den faktisk også andre ting. De fleste blogge inkluderer normalt nogle standard funktioner og har nogenlunde den samme struktur. Nedenfor har du mit bud på nogle funktioner en blog typisk vil inkludere:

 • Header med menuen eller din navigation
 • Selve indholdet, hvor du viser dine seneste indlæg
 • Sidebar med sociale profiler, dit favoritindhold eller en call-to-action (CTA)
 • Footer med relevante links til en privatlivspolitik, kontaktside osv.
standard opbygning af blog

Eksemplet jeg har lavet ovenfor illustrerer en grundlæggende opbygning af en blog. Hvert element: Header, Indhold, Sidebar og Footer har hver deres vigtighed. De hjælper den besøgende med at navigere rundt og gennem din blog.

Blogge og hjemmesider

En stor majoritet af mennesker undrer sig stadig over hvad forskellen på en blog og en hjemmeside er. Hvad er en blog og hvad er en hjemmeside? Det er ikke blevet nemmere at differentiere mellem de to ting i dag, eftersom man kan mikse dem. Mange virksomheder har det nemlig med at integrere deres blog ind i siden for at give den samme funktion.

Hvad differentierer en blog fra en hjemmeside?

En blog er dynamisk og det betyder, at den har brug for nyt indhold ofte. Gode eksempler på dette kan være en madblog, hvor man deler opskrifter eller en virksomhed der skriver om nyheder indenfor deres industri.

En blog fremmer læserens engagement i indholdet. Det betyder at læsere får mulighed for at kommentere på indholdet og komme med deres syn på emnet. Statiske hjemmesider derimod – de består af indhold præsenteret på statiske sider. Statiske hjemmesider bliver næsten aldrig opdateret. Hvorimod en ejer af en blog opdaterer deres indhold på regulær basis og tilføjer nyt indhold.

En nøgleelement du altid kan kigge efter er en dato for udgivelse af indholdet. Hvis denne findes samt der muligvis er sat en kategori og forfatter på også, kan du være sikker på det er dynamisk indhold. Det er ikke altid du kan finde kategori, dato, forfatter og tags på et indlæg. Du kan dog være helt sikker på, at det ikke findes på en statisk side. På den måde differentierer en blogside sig fra statiske sider.

Hvis du skal se det fra den besøgendes perspektiv. Vil indholdet på en statisk hjemmeside ikke ændre sig fra det ene besøg til det andet. Indholdet på en blog derimod har mulighed for at tilbyde dig noget nyt næste gang du kommer tilbage. Det er selvfølgelig alt afhængigt af bloggerens tidsplan for nyt indhold.

Hvad er blogging?

I de tidligere år efter årtusindskiftet (omkring 2000), opstod blogging i utroligt mange faser. Grunden var at der også begyndte at komme politiske blogge. Der begyndte at blive lavet blogge om, hvordan man gjorde ting (how to og D.I.Y), gør det selv blogge. Allerede etablerede institutioner begynde for alvor at mærke forskellen på hvad en blog og journalisme var.

Definitionen af blogging

Blogging er en samling af de mange færdigheder det kræver at drive og håndtere en blog. Det er en form for sammendrag af, at man kan tilføre en hjemmeside værktøjer der gør det muligt at skrive, udgive, linke og dele indhold nemmere på internettet.

Hvorfor er blogging så populært?

I de tidlige stadier, da det stadig var nyt for mange. Blev blogge almindelige eftersom nyhedstjenester begyndte at anvende dem i deres arbejde. De brugte dem ofte til at komme ud til de besøgende og lave meningsmålinger. Man kan vel godt sige det blev en ny form for kilde til information.

 • Det blev en almindelig kilde til information.
 • Med blogging kan virksomheder holde deres klienter og kunder opdateret med nyheder.
 • Gennem en blog kan besøgende kommentere og interagere med dit brand.
 • Du kan som blogger tjene penge på din blog.

Mange virksomheder ser det som en god måde at forbedre deres kunders tilfredshed. Med blogging, kan virksomheder nemlig holde deres kunder opdateret på seneste nyt. Jo flere og mere folk besøger din blog, jo mere eksponering og troværdighed får dit brand.

Som personlig blogger eller blogger indenfor en niche. Kan du udnytte en blog til at komme ud til endnu flere interesseret i netop det du laver. Med din blog kan du få dine besøgende til at engagere sig mere i din blog, hvis de kan benytte funktioner på din blog. Det er ting som kommentarer og mulige interaktioner med indholdet. Det hjælper dig og / eller dit brand med at danne et netværk af loyale følgere.

Hvis du ikke allerede ved det, så kan du tjene penge på at være blogger. I det øjeblik din blog har nok fans og følgere, kan du begynde at kigge på at tjene penge på din blog. Gennem din blog kan du nemlig tilbyde ydelser og sælge dine produkter.

Hvad er en blogger?

Den seneste tid er flere og flere bloggere blevet populære af forskellige grunde. Det er en alternativ karriere eller faktisk et job for mange. Det er blevet nemmere at lave en blog og derfor er det flere som gør det. Så hvad er en blogger for noget? Helt kort fortalt er det individuelle personer, som elsker at dele dele af deres liv med dig. De udgiver indlæg om kunst, design i hjemmet, gør det selv tricks, opskrifter, finans, programmering og meget mere. Bloggere har den fordel at de er mobile og ikke behøver at skulle være et bestemt sted. De skal blot have en adgang til internettet, så kan deres arbejdsplads være hvor de ønsker.

Hvad er en blog? Hvad betyder Blog, Blogging og Blogger 1

Definitionen af en blogger

En blogger en en person der driver og håndterer en blog. Han eller hun deler sine meninger om forskellige emner for et målrettet publikum. Det er ofte meget niche orienteret det de skriver om, da det typisk er forbundet med deres hobby.

Hvorfor vælger så mange at blogge?

Har du lyst til at starte din egen blog? Det kunne være super fedt, det er jeg sikker på. Der er ikke nogen entydig grund til at så mange starter en blog, der er nemlig utroligt mange grunde. Ethvert menneske har nemlig sin egen historie at fortælle og det kan man med en blog. Med internettet er det egentlig bare blevet nemmere for bloggere, at kommunikere til en større målgruppe.

En blog lader dig tale om et hvilket som helst emne og komme ud med din mening. Du har sikkert læst personlige blogge, hvor bloggeren skriver om aktiviteter der har fundet sted gennem hele dagen. Det kan være alt fra når de vågner til deres tanker om klimaet eller andre store ting der sker i vores samfund. Bare lov mig en ting og det er at du som blogger er tro mod emnerne du virkelig godt kan lide. Så skal du nok få opbygget en autoritet og blive en af de bedste indenfor området.

Får man løn som blogger?

Du får ikke løn medmindre du er ansat som blogger for en virksomhed. Du kan dog godt tjene penge på din egen blog, men det er ikke en måde at blive rig på fra den ene dag til den anden.

Før du kan begynde at tjene penge på din blog. Skal du opbygge gode Google SERP’s og blive en influencer indenfor din niche. Lad mig sige dig en ting i den sammenhæng – det tager tid, lang tid! Du skal nemlig lave indhold af høj kvalitet og det er tidskrævende at komme på dette indhold. Du kan ikke tjene penge før du har opnået en vis status indenfor dit område. Så det er bare om at klø på!

Nedenfor er en hurtig liste med nogle af de mest populære måder du kan tjene penge på en blog med:

 • Tilføj reklamer til din blog enten med Google AdSense eller ved at sælge pladsen.
 • Bliv affiliate partner hos kendte brands eller gennem diverse netværk.
 • Sælg dine egne digitale produkter som e-bøger og guides.
 • Sælg medlemskaber, der giver eksklusiv adgang til indhold eller råd.
 • Brug din blog som marketing indhold for din virksomhed.

Hvis du vælger at starte en blog af den grund, at du gerne vil promovere din nuværende virksomhed. Så vil du formentlig ikke sælge reklameplads til Google eller andre virksomheder. Du kan dog begynde at tilbyde eksklusive digitale produkter som e-bøger, guides eller online kurser som kan fange nye leads til dig.

Få dine leads til at give dig deres e-mail. Så er du et skridt tættere på at lukke dem i din salgsprocess.

Vil du starte din egen blog?

Vi har her på WP Webdesign lavet en omfattende guide, som tager dig med fra A – B i processen af opstart for en WordPress blog. Det er nemt og hurtigt + vi giver nogle gode råd til, hvad du skal gøre for at din nye blog bliver en succes.

Alt du skal bruge for at komme i gang med at blogge er en ide til din niche, et domæne og et webhotel. Hvordan du får det, vil du lære i vores guide om hvordan du starter din egen blog.

start en blog

Konklusion

Vi håber denne artikel har lært dig noget vigtigt om hvad en blog er. Hvad det vil sige at være blogger og hvad du kan med blogging. Hvis du allerede har startet en blog er det næste trin for dig, at arbejde med at lave godt indhold. Det kan være svært, men det er maddingen på din blog, som tiltrækker dit publikum.

Skriv et svar