wordpress testmiljø
Posted on / by Christian / in WordPress

Sådan laver du et WordPress testmiljø til din hjemmeside

Forestil dig du gerne vil tilføje en ny funktion i form af et plugin på din hjemmeside. Hvad er den bedste måde at gøre det på? Det er ihvertfald ikke på live delen, som dine besøgende ser. Det er på en test side i et testmiljø.

En live side er ikke sikker hvis du skal teste eller installere nye værktøjer og plugins. Hvis noget går galt, vil din offentlige live side være nede, det tror jeg for alt i verden ikke du ønsker.

Et WordPress testmiljø med en test side. Giver dig et sikkert miljø, hvor du kan installere, teste og duplikere funktionalitet til din live side, når du er sikker på alt fungerer helt som det skal.

I denne guide, vil vi lære dig, hvordan du kan lave et testmiljø med en testside. Her kan du teste nye funktioner og derefter deploye dem til din live hjemmeside.

Hvad er et WordPress testmiljø?

En WordPress testmiljø eller en test side, er en klon af din live WordPress hjemmeside. Du skal egentlig blot forestille dig en replikering af din nuværende hjemmeside, hvor du får lov at teste nye funktioner uden bekymringer. De ændringer du foretager, vil nemlig ikke have noget med din nuværende hjemmeside at gøre.

Hvis du er ved at udvikle din hjemmeside, er det en rigtig god ide at have det i et testmiljø. Her kan du få aflivet alle børnesygdomme.

Det er selvfølgelig ikke kun en dans på roser. Der er også nogle ulemper – nedenfor tager vi et hurtigt kig på nogle fordele og ulemper der er ved at have et WordPress testmiljø.

Fordele

Som jeg allerede har skrevet lidt om ovenfor. Så er den nok største fordel at du kan teste plugins og deres funktionalitet uden det har konsekvens for noget på din live side.

En anden fordel er at et testmiljø lader dig fange fejl og problemer, uden du får problemer med besøgende. Eftersom du kan sætte dit WordPress testmiljø op lokalt eller online, er det en nem og lige til metode.

Ulemper

Om man kan kalde det ulemper ved jeg ikke helt, så lad os bare kalde det for mangler.

For begyndere er en test side ikke en komplet kopi. Grunden er, at en test hjemmeside ikke tager cache funktionen med sig.

Du kan ikke kopiere eller pushe dine ændringer til din live hjemmeside, efterhånden som du ønsker det.

Hvis du er på et webhotel som er ret begrænset. Kan du godt komme ud for at de vil opkræve et beløb for at lave et testmiljø. Det er de færreste der gør det, men forbered dig på at det kan koste lidt.

Hvem har brug for et WordPress testmiljø?

Før jeg lærer dig, hvordan du kan sætte dit eget WordPress test website op. Synes jeg det er lidt vigtigt at jeg forklarer hvem der har brug for det og hvem der ikke har.

Du tænker nok nu – enhver der har en WordPress hjemmeside har det brug for at testmiljø at afprøve nye funktioner i.

Njaaee – der kan godt være nogle undtagelser..

Hvis din hjemmeside er en simpel infoside, er der ingen farer ved at foretage ændringer live. Du har simpelthen ikke brug for en test side, hvor du implementerer ny funktionalitet.

Hvis du WordPress hjemmeside er en kilde til din indkomst eller din virksomheds omdømme eller indkomst. Så er du meget afhængig af, at det er fuldt funktionelt og i sådanne tilfælde er et testmiljø guld værd.

Jeg tror simpelthen ikke på du har råd til at teste ny funktionalitet på sådan en type side. Uden der er nogen konsekvens, hvis din side skulle gå ned.

Sådan laver du en WordPress test hjemmeside / testmiljø

Der er to ret normale måder du kan gøre dette på:

  • Spørg din hosting udbyder om de vil bygge et testmiljø for din WordPress hjemmeside.
  • Brug et plugin til at bygge din WordPress test side og håndter det selv.

Af gode grunde kan jeg ikke vise dig den første, men jeg kan lære dig, hvordan du kan lave din egen WordPress test hjemmeside med et plugin.

WP Staging er et af de bedste plugins på markedet. Det lader dig nemt og hurtigt oprette en ny test side med få klik på musen.

Hurtig bemærkning: Mit testmiljø er på engelsk.

Det første du skal gøre er at logge ind i dit kontrolpanel og gå til Plugins -> Tilføj nyt (Add New)

Sådan laver du et WordPress testmiljø til din hjemmeside 1
Installer og aktiver WP Staging i WordPress

Så snart du har installeret og aktiveret det, vil du blive spurgt om du vil købe WP Staging Pro.

Det kan du egentlig bare hoppe pænt forbi og begynde at klone din side. Det gør du ved at klikke på Skip – Start Cloning.

Sådan laver du et WordPress testmiljø til din hjemmeside 2
Vælg Skip – Start Cloning for at begynde

På den næste side, har du mulighed for at lave en ny test side eller det man kalder for en staging site. Før du gør det, vil jeg anbefale du laver en fuld backup af din WordPress hjemmeside.

Efter du har gjort det, kan du klikke på “Create New Staging Site” knappen for at begynde.

Sådan laver du et WordPress testmiljø til din hjemmeside 3
Create New Staging Site med WP Staging

Det første du skal gøre er at give din test hjemmeside et navn.

Derefter skal du klikke på Database Tables fra den første af af de tre dropdowns og vælge de tabeller du gerne vil klone med.

Nu skal du vælge de filer du gerne vil kopiere til dit testmiljø. Det gør du på den næste dropdown Files.

Eftersom du bruger gratisudgaven af WP Staging kan du ikke ændre på noget under Advanced Settings.

Klik på START CLONING

Sådan laver du et WordPress testmiljø til din hjemmeside 4
Kloning af WordPress hjemmesiden

Afhængigt af størrelsen på din side, tager det alt fra et minut til ca. 5 minutter.

For at tilgå din test hjemmeside, skal du blot klikke på Open Staging Site.

Du vil blive stillet videre til en URL, hvor du kan logge ind med de samme oplysninger du bruger på din live hjemmeside.

Din hjemmeside i testmiljøet er nu klar og du kan begynde at teste nye funktioner og plugins, uden det har betydning for din live hjemmeside.

Hurtig afrunding

Som du kan se er det utroligt nemt at lave et testmiljø til sin WordPress hjemmeside. Jeg anbefaler de fleste at bruge denne metode, eftersom nogle udbydere vil opkræve et beløb for at gøre det for dig.

Hvis du har nogle spørgsmål til indholdet i denne guide, er du meget velkommen til at skrive dem nedenfor. Så vender jeg hurtigt tilbage til dig.

Skriv et svar